Hovedseksjon

Mattilbud

AKS-kokk-grønn

Elevenes matservering på skolen og AKS vil kunne gi helsegevinster og gode måltidsvaner for resten av livet. Riktige næringsstoffer vil bidra til vekst og utvikling, god tannhelse, forebygge overvekt og kostholdsrelaterte sykdommer. Skolen og AKS skal jobbe forebyggende og helsefremmende og gi elevene sunne matvaner.

Mat og drikke på skolen og AKS utgjør en betydelig del av elevenes totale kosthold. Maten på AKS, enten den er medbrakt eller tilberedt, er derfor av stor betydning for barns utvikling og helse. Gode rammer rundt måltidene er viktig for å gi barna gode måltidsopplevelser og trivsel. 

Mattilbudet:

Mattilbudet er basert på helsedirektorratets anbefalinger for sunt og variert kosthold. Det varierer om barna får servert varme eller kalde måltider. De varme måltidene vi serverer er laget fra bunnen av. 

I alle skolens ferier (untatt fellesferie i juli) serverer AKS et måltid hver dag.  AKS-serveringen skjer trinnvis nede på Aktivitetshuset, i den store spisesalen og i klasserom. De dagene elevene spiser egen matpakke på AKS, spiser elevene også i klasserommene.  

 

1. trinn: Matservering mandag og fredag, matpakke øvrige dager. Tirsdag fruktservering. 

2. trinn: Matservering mandag og fredag, matpakke øvrige dager. Tirsdag fruktservering

3. trinn: Matservering onsdag og torsdag, matpakke øvrige dager. Tirsdag fruktservering

4. trinn: Matservering onsdag og torsdag,  matpakke øvrige dager. Tirsdag fruktservering

   

AKS-brødskive-grønn