Lese bøker på nett

Bilde av en laptop hvor det springer en bok ut fra midten. Dette for å vise at man kan lære gjennom teknologi.
Hei, alle dere der hjemme!
I disse tider får dere ikke lånt bøker hverken på skolebiblioteket eller Deichman, men heldigvis er det kommet flere muligheter for lesing av bøker på nett, via app eller nettside.
Under er det ramset opp en samling med lenker hvor av alle er gratis (for øyeblikket). Noen av linkene er åpne, og du trenger ikke logge deg inn mens på andre må du logge deg inn med Feide. Her bruker du samme passord og brukernavn som på skolePC`en. 
Noen bøker har også tilhørende lydfil slik at du kan både lese og høre. 
 
"Vi ønsker alle mange fine lesestunder, vi gleder oss til å se dere igjen" - Mvh. Tone og Randi 
 
Nasjonalbiblioteket: 
(Fra og med neste uke vil det tilbys flere e-bøker m. fri tilgang for elever) 
Cappelen Skolen, bibliotek: 
(Her må du logge inn med Feide)
Salaby: 
(1-4. klasse må logge inn med Feide) 
Norli junior: 
(Norli junior har også mange andre aktiviteter på sine nettsider. For øyeblikket er det ekstrarunde i lesekonkurransen! Les mer: https://norlijunior.no/  
Brettboka: 
Dette er en helt egen app hvor man finner lærerbøker. Hvordan og hva man skal bruke i Brettboka vil deres kontaktlærere forklare dere. Lær mer om Brettboka på https://brettboka.no/about 
Barnas: 
(Her er det for øyeblikket en gratis 14-dagersperiode)
Deichman:  
(Dette er en helt ny applikasjon for lesing av e-bøker og lydbøker. Har man tidligere brukt tjenesten eBokBip vil man ikke lenger, fra 1. April, kunne låne bøker her. De bøkene man har lånt vil fortsatt være tilgjennelig ut låneperioden i eBokBip. Det er steg for steg instruksjoner på hvordan man kan laste ned appen på nettsiden.)